nieuws

Oudste bakkerij van Parijs sluit deuren

Nieuws

Oudste bakkerij van Parijs sluit deuren

De bakkerij Au Grand Richelieu in het centrum van Parijs wordt al sinds 1969 gerund door de 66-jarige bakker Claude Esnault. Doordat hij geen overnamekandidaat kan vinden en de huurverhoging enorm is, wordt hij gedwongen zijn bakkerij te sluiten.

Het pand huisvest al sinds het jaar 1800 bakkerijen. Twee jaar geleden werd het pand gekocht door het bedrijf SNC 5 Versailles, waardoor Esnault nu een bijna verdubbelde huurprijs moet betalen. Dit kan hij zich niet veroorloven, dus zal hij de bakkerij moeten sluiten voordat hij een geschikte overnamekandidaat heeft gevonden. De reden voor de huurverhoging is dat het bedrijf het pand wil moderniseren en wil verhuren aan luxueze patissiers, schrijft Culy.nl.

Toen Esnault in 1969 begon zaten er in de straat drie bakkers, twee slagers en twee worstmakers. Op dit moment wordt de buurt gevuld met enkele dure sushirestaurants en traiteur.

Foto: GoogleMaps

Reageer op dit artikel