nieuws

Oekraïnse bakkers met Enzym op bezoek in Nederland

Nieuws

Oekraïnse bakkers met Enzym op bezoek in Nederland

De try-out excursie waarbij bakkers uit de Oekraïne op bezoek gingen bij Nederlandse bakkerijen is erg geslaagd bevonden. De excursie werd georganiseerd door Enzym, in samenwerking met Tumar Benelux.

Van 10 tot en met 13 november bezochten acht Oekraïnse bakkers de bakkerijen van Echte Bakker Hans van der Putten in Mierlo, Bakkerij Schellens in Son, Bakkerij de Verwenbakker in Neer en Patisserie Jacques van Bragt in Geldrop. De bakkers waren vol lof over de manier waarop de bezochte bakkerijen waren georganiseerd.

‘Het verbaasde de bezoekers dat de bezochte bakkerijen zoveel make off/bake off-producten gebruiken en ook het gebruik van halffabrikaten was een openbaring voor hen’, zegt Con Schoonderwoerd van Tumar Benelux. ‘Dat zelfde geldt voor half afgewerkt banket, dat was ook nieuw voor hen.’

Enzym en Tumar Benelux organiseren in april en september 2013 twee excursies voor Nederlandse bakkers, waarbij ze een bezoek gaan brengen aan bakkerijen in de Oekraïne.

Reageer op dit artikel