nieuws

Niek van Waarde succesvol in Rouen

Nieuws

Niek van Waarde succesvol in Rouen

Niek van Waarde (21) heeft in Rouen tijdens de Europese de kampioenschappen broodbakken in de subcategorie ‘getoerd gerezen deeg’ de eerste prijs behaald.

Van Waarde en Jente van der Meulen (zie foto) deden voor de eerste keer mee aan deze internationale vakwedstrijd, namens het Nederlands Boulangerie Team. Ondanks het succes, was het wel wennen in Frankrijk. Volgens Niek van Waarde hebben de onbekende machines die hij en Jente moesten gebruiken, hem parten gespeeld, net als de oven die anders werkt als op het werk. De tijd om alle producten te maken was ook erg kort. Ze begonnen ’s ochtends om zes uur al aan de wedstrijd. Om 13.00 uur moesten de producten gereed zijn. ‘Maar de jury was tevreden over onze nette werkwijze’, aldus Niek.

De Zweedse Söderman Susanna was de allerbeste op het EK broodbakken, tweede werd Rasmussen Cecilie uit Denemarken, derde was Danielsson Linn uit Zweden.

Reageer op dit artikel