nieuws

Medembliks museum in Sinterklaassfeer

Nieuws

Medembliks museum in Sinterklaassfeer

Elke zaterdag en zondag vanaf 17 november tot aan Sinterklaas kunnen kinderen in het bakkerijmuseum ‘De Oude Bakkerij’ in Medemblik zelf aan de slag met marsepein.

Het bakkerijmuseum heeft in de winkel een Sint-Nicolaastafel klaar staan. Vroeger maakte de bakker er veel werk van om op een aparte tafel suikerbeesten, taai-taai, letters van banket, chocolade- en marsepeinfiguren te presenteren, waadoor de kinderhartjes sneller gingen kloppen.

In het bakkerijmuseum komt de bezoeker veel te weten over gebruiken rondom sinterklaas. Waarom eten we bijvoorbeeld chocoladeletters en -munten en wat is de betekenis van die figuren van speculaas?

Voor scholen is vanaf 17 november een het Sinterklaasarrangement  te boeken. Kinderen die met marsepein aan de slag gaan betalen €1,50. Voor volwassenen zijn er workshops ‘chocoladeletters spuiten’, ‘Speculaaspop versieren’ en ‘Sinterklaaslekkernijen’.

Voor meer informatie www.deoudebakkerij.nl

Reageer op dit artikel