nieuws

Leden Beko stemmen in met fusie

Nieuws

Leden Beko stemmen in met fusie

De leden van de coöperatieve verenigingen van Het Backershuys, Back Beko IJsselstreek, Beko Zuid en Weba-Inco stemmen in met een fusie.

Onlangs gaf de NMa toestemming te fuseren en gingen de Tijdelijke Ondernemingsraad van de vier Beko Inkoopverenigingen en Beko Benelux akkoord met de fusieplannen. De vier regionale coöperaties houden per 1 januari 2013 op te bestaan. De leden worden lid van de landelijke Coöperatieve Vereniging Beko (het huidige Beko Benelux). De groothandelstak van Beko wordt ondergebracht bij de nieuw op te richten BV Beko Nederland met distributiecentra in Meppel, Utrecht, Veghel en ‘s-Gravenzande. Samen met Beko Advies, Beko Bakkerij Techniek, Beko Vastgoed, Beko Verpakkingen en Stolp International is Beko Nederland BV een van de dochtermaatschappijen van de Coöperatieve Vereniging Beko. Door deze fusie is Beko in staat de ruim 1700 aangesloten leden nog beter te bedienen tegen nog lagere kosten door onder meer standaardisering en uniformering van processen. De prijzen en bonussen worden landelijk gelijk getrokken.

 

Foto: Het hoofdbestuur van de Coöperatieve Vereniging Beko wordt gevormd door: Bas van Esch (Regio Beko Noord), Kees Verkerk (Regio Beko Midden), Aike Hilvers (Regio Beko Zuid) en Victor van der Pluijm (Regio Beko West).

Reageer op dit artikel