nieuws

Klaar voor de strijd in Rouan

Nieuws

Klaar voor de strijd in Rouan

Niek van Waarde (rechts) en Jente van der Meulen zijn helemaal klaar voor het EK broodbakken in Rouan (Frankrijk), die van maandag 5 tot donderdag 8 november a.s. plaatsvinden.

Ze trainen onder leiding van Hans Som en Richard Jansen op het Graafschap College in Doetinchem. Niek van Waarde is 21 jaar, komt uit Oudorp en werkt bij Echte Bakker Bleumink in Stellendam. Hij is bij de Nederlandse Kampioenschappen MBO eerste geworden. Daar werd Jente van der Meulen – 18 jaar – tweede. Zij werkt bij bakkerij Vliegendehond te Wolvega.

Ze hebben al een intensief trainingsprogramma achter de rug in de bakkerij van het Boulangerie-team in Maarssen en onder leiding van Francois Brand in het Bakery Institute in Zaandam.

‘Wij trainen veel en krijgen een goede begeleiding’, zeggen Niek en Jente. Ze hebben er veel zin in om naar Rouan te gaan. ‘We gaan voor een podiumplaats, alleen hebben we geen idee of we echt een kans maken. Je weet niet wat de andere landen doen.’ Beiden zijn het Graafschap College heel dankbaar dat ze daar in de weekenden mochten trainen.

Reageer op dit artikel