nieuws

Jippe Braaksma kampioen Bakkersvakwedstrijden

Nieuws

Jippe Braaksma kampioen Bakkersvakwedstrijden

Jippe Braaksma van Bakkerij Braaksma uit het Friese Oentsjerk is Kampioen Brood, Koek en Banket van 2012 van de Bakkersvakwedstrijden geworden. Dat heeft de Stichting Bakkersvakwedstrijden woensdagavond bekendgemaakt in het Fries Congrescentrum in Drachten.

In eerste instantie werd Wietse Eisenga van Bakkerij van de Bijl uit Kollum benoemd tot Kampioen. Hij behaalde volgens de organisatie 395 punten met zijn inzendingen. Eisenga ontving uit handen van Meester Patissier en dagvoorzitter Robèrt van Beckhoven de trofee. Eisenga was na afloop van de uitreiking erg blij met het kampioenschap: ‘Hier hoopte ik op, want hiervoor deed ik mee. Ik had het echter niet verwacht. De producten kwamen iets minder goed uit de verf dan ik van te voren bedacht had.’

Hertelling

Een paar uur na de uitreiking kwam de Stichting Bakkersvakwedstrijden tot de conclusie dat de telling niet klopte. Na een handmatige hertelling is gebleken dat Jippe Braaksma de daadwerkelijke kampioen is. Hij behaalde 348 punten. Wietse Eisenga heeft geen plaatsje weten te bemachtigen in de Top Tien na hertelling. De jury liet via Twitter weten de gang van zaken omtrent de foute uitslag van de Top Tien te betreuren.

Top Tien 2012

1. Jippe Braaksma, Bakkerij Braaksma (348 punten)
2. R.J.G. van Bentum, Bakkerij van Bentum (329)
3. Henk Breimer, Bakkerij Breimer (325)
4. Jacob Heemstra, Echte Bakker Piet Haaksma (320)
5. W. Haafs, Bakkerij Haafs (310)
6. J. Bijlsma, Bakkerij Elsinga (309)
7. S.J. Janssens, Echte Bakker Scholtens (306)
8. T. De Boer, Bakkerij de Boer (306)
9. Olinga, Bakkerij Olinga (305)
10. Timmer, Echte Bakker Timmer (303)

Voor alle winnaars, ook de trofeewinnaars, zie de website van de stichting.

Reageer op dit artikel