nieuws

Driekant viert 100 jaar bakkersambacht

Nieuws

Driekant viert 100 jaar bakkersambacht

Vorig jaar vierde Driekant Ambachtscentrum in Zutphen nog haar 15-jarige jubileum. Aanstaand weekend houden ze een open dag ter ere van 100 jaar bakkersambacht.

Het lijkt een rare gang van zaken, maar dat valt mee als de geschiedenis van de familie Smit en bakkerij Driekant nader bekeken wordt. Zo startte de grootvader van Henk Smit, ondernemer van Driekant, in 1912 een bakkerij in Kinderdijk. Anno 2012 leeft het bakkersambacht nog steeds in de familie Smit, alleen niet altijd binnen één bakkerij.

Op zaterdag 3 november staan de deuren van de Driekant bakkerij open van 11.00 tot 15.00 uur. Henk Smit en zijn zonen Piet en Marijn staan paraat om alles te vertellen over het ambacht in de familie. Ook laten ze zien hoe de bakkerij anno 2012 werkt en is er een tentoonstelling met veel historisch fotomateriaal te bekijken.

Reageer op dit artikel