nieuws

Commotie om Hema-taart

Nieuws

Commotie om Hema-taart

De Sinterklaas-slagroomtaart van Hema is het tegendeel van de ‘bijzondere eenvoud’ en transparantie waar Hema voor staat, aldus Foodwatch, de voedselwaakhond.

Dit (kinder)gebak bevat maar liefst 65 ingrediënten. Een vergelijkbare, zelfgebakken taart heeft er maximaal 20 nodig, schrijft foodwatch. Een kleine greep uit de ingrediënten die Hema gebruikte: 3 aroma’s, 7 verschillende emulgatoren, 3 soorten cellulose (houtvezel) en maar liefst 28 E-nummers. En vrijwel alle originele taartingrediënten zijn vervangen door (kunstmatige) toevoegingen. De banketbakkersroom is niet geel dankzij eidooiers, maar door annato en riboflavine. De melksmaak komt van melkaroma en het vetgehalte van de magere melk is aangevuld met geharde plantaardige vetten. Kortom, ook deze taart is een uitgehold product. De ingrediënten zijn moeilijk te vinden (terwijl sommige allergische reacties kunnen oproepen) en hoeveel de taart weegt is onduidelijk laat foodwatch weten.

Reageer op dit artikel