nieuws

Cholesterolverlagend brood op komst

Nieuws

Cholesterolverlagend brood op komst

Op het Gildeevent12 in Ede is begin oktober een opmerkelijke ontwikkeling op broodgebied gepresenteerd. Het gaat om brood dat een bijzondere natuurlijke stof bevat die het immuunsysteem ondersteunt met het gevolg dat je minder vatbaar bent voor ziekten en aandoeningen.

Deze stof wordt gemaakt van amandelpaddenstoelen. Wim van den Elshout van Scelta Ceuticals laat weten dat het bedrijf onlangs een nieuw procedé heeft geïntroduceerd waardoor de productie nu veel goedkoper is, zegt hij in Misset Catering. Daardoor is het product nu toegankelijk voor een grotere groep producenten, zoals bakkers.

Volgens Van Den Elshout blijft het voordeel van het brood niet beperkt tot het immuunsysteem. ‘De stof werkt cholesterolverlagend en zorgt ervoor dat je met 40 procent minder zout toe kunt zonder dat je het proeft.’ Hij zegt met vier grote bakkerijen in gesprek te zijn over een samenwerking.

Reageer op dit artikel