nieuws

Veel media-aandacht voor Schoolontbijt

Nieuws

Veel media-aandacht voor Schoolontbijt

Circa 500.000 kinderen genieten deze week via 2.500 scholen van een ontbijt in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Bij de opening op Paleis Soestdijk vanochtend was er enorm veel media-aandacht.

De kinderen van de Koningin Wilhelmina-school uit Baarn en ouderen van een Baarns zorgcentrum deden zich te goed aan het ontbijt, waarvan het brood kwam van bakkerij De Zoete Verleiding uit Soest. Eigenaren Ben en Katarina van den Berg genoten tussen de kinderen en oudjes van alle aandacht.

Het Nationaal Schoolontbijt wordt voor de tiende maal gehouden. Ieder jaar wordt een kwartje per ontbijt geschonken aan een goed doel. Dit jaar is dat het Oranje Fonds (tien jaar geleden als Nationaal Geschenk aan het bruidpaar prins Willem Alexander en prinses Maxima aangeboden) dat allerlei sociale initiatieven steunt. Ook Bake for Life krijgt een donatie.

Uit onderzoek blijkt dat het droomontbijt van kinderen is met Wesley Sneijder (vooral de jongens) en met Nick en Simon (de meisjes).

Bij Telekids op RTL8 heeft Het Nationaal Schoolontbijt een eigen programma al twee weken lang. Vanavond om half vijf aandacht voor de start, vanavond schenkt ook het Jeugdjournaal aandacht aan het Nationaal Schoolontbijt.

In Bakkerswereld op 16 november een verslag van de activiteiten.

Reageer op dit artikel