nieuws

Ruimte maken in lonen oudere werknemers

Nieuws

Ruimte maken in lonen oudere werknemers

De branche heeft jonge mensen nodig, waarvoor banen moeten zijn en die ‘opgeleid’ moeten worden door mensen met ervaring, de oudere werknemers in de bedrijven.’ Dat zei Daan Potjer, directeur van bakkerij Simon Meijssen uit Amsterdam, tijdens Brood en Wijn in de Ridderzaal in Den Haag.

Hij zegt dat het bakkersvak een zwaar beroep is en dat sommige oudere bakkers het moeilijk vinden om dichter bij hun pensioen nog steeds de productiviteit te houden.
Hij vraagt zich af of het mogelijk is een mogelijkheid te creëren om het salaris van de ouderen te laten dalen in reflectie van die lagere productiviteit, waardoor ze op een prettige manier naar hun pensioen kunnen werken (zonder de druk van een hoge productiviteit). ‘Zij kunnen op deze wijze hun kennis en ervaring overbrengen op jongeren. ‘Die kunnen dan worden aangenomen omdat er aan de loonkosten kant ‘ ruimte’  is voor de ondernemers om die jongeren aan te nemen’, aldus Potjer.

Reageer op dit artikel