nieuws

Nieuwe directie bakkerijmuseum

Nieuws

Nieuwe directie bakkerijmuseum

Het museum De Oude Bakkerij in Medemblik heeft sinds zaterdag een nieuwe directie. Ans en Theo Spil de leiding over aan hun zoon Jacco Spil en Henriëtte Roskam-Muller.

Dat meldt Dichtbij.nl.  Het bakkerijmuseum werd dertig jaar geleden gesticht. Ans Spil-de Boer stelde in 1982 wat oude spullen van haar vader ten toon in de Oudheidtkamer.

Kinderen

Na enkele verhuizingen kwam het museum terecht aan de Nieuwstraat. Gepensioneerde bakkers geven er met veel liefde voor het vak demonstraties en nodigen de bezoekers uit tot deelname. Vooral kinderen vinden het geweldig en er worden veel workshops en verjaardagsfeestjes gehouden.

Miljoen

Het bakkerijmuseum verwelkomde vorig jaar de miljoenste bezoeker en werd tevens onderscheiden als het meest kindvriendelijke museum van het land. Er komen vijftigduizend mensen per jaar en dat maakt het museum tot een belangrijke attractie voor de regio.

Reageer op dit artikel