nieuws

Meerbrood wint Innovatiering Bakkerswereld

Nieuws

Meerbrood wint Innovatiering Bakkerswereld

Lucas Vermeulen van Bakkertje Deeg uit Heusden heeft namens de Bakery Society de gouden Bakkerswereld innovatiering gewonnen met Meerbrood.

Het brood is gebakken met algen dat zorgt voor een vijfde smaak naast zout, zoet, zuur en bitter: umami, dat letterlijk betekent: lekker. Algen dienen als natuurlijke smaakversterker. Volgens de jury is er goed nagedacht over het gebruik van zout en suikers en vrij van e-nummers en lactose.

Meerbrood bevat niet alleen minder zout, ook minder suikers. De kleur van het brood is iets anders (groenig) en dat is even wennen. De verpakking is als een cadeautje waarop misschien wel iets te veel aan tekst staat, aldus de jury


Wedstrijd

Voor de gouden Bakkerswereld innovatiering werden 36 brood- en banketproducten ingezonden. Al deze producten zijn beoordeeld op innovatie, waarbij gekeken is naar de originaliteit van het product, naar de ingrediënten die zijn gebruikt, de duurzaamheid, smaakcombinaties en het visuele aspect. Maar ook de verkoopwaarde en productkwaliteit werden onder de loep genomen, evenals – als dat van toepassing was – de zoutreductie.

In de eerste volgende uitgave van Bakkerswereld vindt u meer informatie over deze innovatiewedstrijd.

Reageer op dit artikel