nieuws

Max Kroes verlaat AB Mauri

Nieuws

Max Kroes verlaat AB Mauri

Max Kroes heeft met ingang van 15 oktober AB Mauri verlaten. Kroes was directeur Benelux AB Mauri. Binnen de aansturing van de Europese regio’s binnen de AB Mauri groep is de positie van directeur Benelux komen te vervallen.

AB Mauri, onderdeel van ABF, is wereldwijd een van de grootste producenten en leveranciers van bakkersgist en bakkerijgrondstoffen. Kroes heeft zijn werkzaamheden overgedragen aan Philippe Brot, directeur AB Mauri en regiomanager Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk.

Max Kroes kwam in 1983 als bakkerijtechnoloog bij Gist Brocades in dienst, voortgekomen uit de fusie tussen de Koninklijke Gist en Spiritus Fabrieken en grondstoffenproducent Diederik. Hij werd lid van het directieteam en maakte de overname van Gist Brocades in maart 1998 door DSM mee. Die verkocht het in 2005 aan de investeringsmaatschappij Gilde. In 2007 verkocht die de gistactiviteiten aan AB Mauri.

Reageer op dit artikel