nieuws

Hoe werkt Bakker met Ster?

Nieuws

Hoe werkt Bakker met Ster?

Het organiserende Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) vindt het belangrijk nog eens de ins en outs te geven over de verkiezing Bakker met Ster. Frank Janssen geeft tekst en uitleg.

De wedstrijd Bakker met Ster bestaat uit twee rondes. De juryonderdelen blijven ongewijzigd.

Zo blijft de voorronde bestaan uit:

-een beoordeling van een vakjury
-een winkelbeoordeling
-twee keer twee productbeoordelingen
-twee beoordelingen van mysteryshoppers

Deze beoordelingen bepalen of de winkel in aanmerking komt voor een nominatie. Genomineerde winkels gaan door naar de finaleronde.

De finaleronde blijft bestaan uit:

-een beoordeling van een retailjury
-een consumentenbeoordeling
-een beoordeling van een ondernemersjury

Deze beoordelingen, gecombineerd met het gemiddelde cijfer uit de voorronde, vormen de definitieve score. Naar aanleiding van de uitkomsten worden één, twee of drie sterren toegekend. De sterbakkers onderscheiden zich door uitzonderlijke en unieke prestaties neer te zetten.

Meer dan alleen een titel

Bakker met Ster is een opstart om de eigen organisatie door te lichten zodat de ondernemer direct met nieuwe energie aan de slag kan om de bakkerij verder te versterken,’ licht Frank Janssen toe. ‘Het ultieme doel is het behalen van een ster. Maar Bakker met Ster is meer dan alleen een titel. Deelname aan Bakker met Ster betekent een 360 graden benadering van de gehele organisatie. In een uitgebreid juryrapport, dat alle deelnemers ontvangen, staat beschreven op welke onderdelen de organisatie is beoordeeld en welke mogelijke verbeterpunten er zijn. Met de adviezen uit het rapport kunnen de deelnemers direct aan de slag.’

Klik hier voor meer informatie over Bakker met Ster

Reageer op dit artikel