nieuws

Bakkers bakken Serious Request broodje

Nieuws

Bakkers bakken Serious Request broodje

Ambachtelijke bakkers in heel Nederland kunnen zich gezamenlijk inzetten voor het goede doel. Zeelandia biedt de bakkers de kans het Serious Request broodje te bakken.

Zoals ieder jaar sluit 3FM het jaar af  met de Glazen Huisactie. Een weken lang zullen 3 DJ’s zich opsluiten in een Glazen Huis, met als doel geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Dit jaar staat het Glazen Huis van 18 tot en met 24 december in Enschede. Thema is babysterfte.

Warme bakkers kunnen dit jaar ook meedoen met deze actie. Met de verkoop van een speciaal Serious Request broodje. Per broodje gaat 1 euro naar het Rode Kruis.

Dunselman
Het idee voor een Serious Request broodje komt van bakker Peter Dunselman uit Den Helder. Hij had plannen voor een dergelijk initiatief in zijn eigen regio. In overleg met Zeelandia is het plan ontstaan om bakkers in heel Nederland met de initiatief mee te laten doen. Het resultaat is een landelijke actie, waaraan iedere bakker mee kan deelnemen.

Broodje
Het Serious Request broodje is bijzonder cranberry-mueslibroodje in de vorm van een knoop. Het is gemaakt op basis van een deeg voor mueslibrood en is gevuld met cranberries en rozijnen. Het broodje zal worden verkocht in een speciaal doosje.

Pakket
Zeelandia maakt totaalpakketten, inclusief cranberries, bakvormen en verpakkingsdoos, waar de bakker 60 broodjes mee kan bakken. In dat pakket zitten ook 60 verpakkingsdoosjes en daar wordt de afdracht aan gekoppeld. Het broodje kan voor 5 euro worden verkocht, waarvan 1 euro ten goede komt aan de Serious Request actie.

Planning is dat het het Serious Request broodje meteen na Sinterklaas in de winkels te koop is. De verkoop loopt door tot de kerst.

Reageer op dit artikel