nieuws

Voorlichtingsbureau Brood organiseert open dagen

Nieuws

Voorlichtingsbureau Brood organiseert open dagen

Het Voorlichtingsbureau Brood gaat met en voor de Nederlandse bakkerijsector open dagen organiseren. Het bureau wil daarmee de kennis van het publiek vergroten en het respect voor het vak en waardering voor de producten stimuleren.

De titel van het evenement is ‘Kom erbij in de bakkerij’. Het vindt dit jaar plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 november. Dat is in de week waarin ook Het Nationaal Schoolontbijt plaatsvindt. Het is voor het eerst dat het Voorlichtingsbureau Brood open dagen voor het publiek aanbiedt aan de bakkerijbranche. Half september wordt er een actie website gelanceerd waarop bakkers zich kunnen aanmelden. Het publiek kan daarna zoeken naar deelnemende bakkers en locaties selecteren op activiteiten.

 


Opzet

Het is de bedoeling dat er tijdens de twee open dagen van alles is te doen en te beleven in de Nederlandse bakkerijen. Er worden zowel ambachtelijke als grote industriële bakkerijen opgeroepen zich aan te melden. Bovendien richt het Voorlichtingsbureau Brood zich voor deze actie op banketbakkers. Het bureau hoopt dat er veel bakkerijen zijn die hun werkruimte openstellen en demonstraties geven in de bereiding van deeg.

Om de drempel voor deelname zo laag mogelijk te houden, kunnen bakkers die een leuke actie hebben ook meeliften op de campagne voor de open dagen. In de week vóór het evenement laat het Voorlichtingsbureau Brood op alle grote regionale zenders radiospots klinken.

Reageer op dit artikel