nieuws

Sint keurt eindejaarsassortiment Echte Bakkers

Nieuws

Sint keurt eindejaarsassortiment Echte Bakkers

Leden van het Echte Bakkers Gilde kwamen woensdag 5 september naar de oude Verkade Koekfabriek in Zaandam. Het eindejaarsassortiment werd uitvoerig gekeurd en besproken.

Op initiatief van GildePartners Damco en Van der Pol werden woensdag verschillende workshops gegeven om het eindejaarsassortiment te ontwikkelen en op een goede manier in de markt te zetten. De Koekfabriek en het Bakery Institute in Zaandam vormden het toneel voor deze najaarsbijeenkomst. Er werd een breed scala aan nieuwe producten gepresenteerd dat de bakkers de mogelijkheid biedt om eerder omzet te genereren met het eindejaarsassortiment. Ook de nieuwe eindejaarsverpakkingslijn van het Echte Bakkersgilde werd gepresenteerd aan de bakkers.

Eten uit eigen regio

Trendwatcher Anneke Ammerlaan opende de dag met veel inspirerende trends uit binnen en buitenland. Mensen eten bijvoorbeeld steeds meer producten uit de eigen regio. Dat biedt kansen voor graansoorten zoals spelt, rogge en gerst. Hanno Spanninga en Ron Brinkhuis gaven daarna in verschillende workshops tips over hoe de gemiddelde besteding verhoogd kan worden en hoe social media ingezet kan worden om zowel bakker als producten te promoten.

Strenge eisen

De nieuwe producten werden getoond en geproefd in het Bakery Institute. Sinterklaas was de belangrijkste keurmeester. Samen met zijn twee pieten toonde hij zich tevreden over de hoge kwaliteit korstdeeg, amandelspijs en verschillende smaken bavaroise die verwerkt werden in de nieuwste productcreaties van Damco en Van der Pol. Met de nieuwe producten wordt ingespeeld op de trend die door Anneke Ammerlaan eerder benoemd werd: ‘Het gewone goed doen, maar net even anders.’

Reageer op dit artikel