nieuws

Jubileum voor Nationaal Schoolontbijt

Nieuws

Jubileum voor Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt (29 oktober tot en met 2 november) wordt voor de tiende keer gehouden. Het landelijk ontbijtevenement laat zien hoe leuk en belangrijk een goed ontbijt is.

Dit jaar gaan op ruim 2500 basisscholen zo’n 500.000 kinderen samen ontbijten. Met een eigen televisieprogramma, aandacht voor ouders, lesmateriaal voor niet-deelnemende scholen, de inzet van social media en zichtbaarheid bij bakkers en supermarkten bereikt Het Nationaal Schoolontbijt meer mensen dan ooit.

Telekids
Bij Telekids op RTL8 krijgt Het Nationaal Schoolontbijt een eigen programma in de 2 weken voorafgaand aan de ontbijtweek en in de week zelf.

De ouders van de ruim 500.000 kinderen op deelnemende scholen ontvangen bovendien een leaflet vol nuttige ontbijtinformatie. Scholen die niet deelnemen, kunnen toch gebruikmaken van alle lesmaterialen.
Op de winkelvloeren van de bakkerijen en supermarkten die scholen vers brood leveren, zal het Nationaal Schoolontbijt met een opvallende winkeldisplay de aandacht trekken.

Goed doel

De opbrengst van alle ontbijtjes (25 cent per ontbijt) gaat naar het Oranje Fonds, dat dit jaar ook zijn 10-jarig jubileum viert.

Het tweede goede doel is Bake for Life.

Aftrap en Binnenhofontbijt

Traditiegetrouw staat op maandag in de week van Het Nationaal Schoolontbijt de officiële opening op het programma. Bij deze aftrap zullen verschillende generaties samen ontbijten. Op woensdag ontbijten basisschoolkinderen samen met politici in de Statenpassage, In samenwerking met het Oranje Fonds vinden de hele week ook op tal van andere plekken in het land bijzondere ontbijtontmoetingen plaats.

Reageer op dit artikel