nieuws

Jubilerende bakker Knoop geeft boek uit

Nieuws

Jubilerende bakker Knoop geeft boek uit

Bakker Knoop bestaat dit jaar 75 jaar en viert het jubileum met een boek en speciale winkelacties.

In het boek KnooPPunt in Weurt, wordt het verleden van de twee bakkersgeneraties Knoop geplaatst tegen de achtergrond van de gebeurtenissen in het Gelderse dorp. Het boek is opgesierd met historische foto’s, onder meer van stichter Jan Knoop met een bakfiets vol brood in de jaren veertig. 

Jan Knoop begon in september 1937 met de bakkerij. In 1950 bouwde hij er een winkel-woonhuis bij in de Postkantoorstraat 11. Nog steeds is bakkerij Knoop gevestigd op hetzelfde adres. Zoon Peter Knoop nam met zijn echtgenote Marianne Voorzee in 1987 de zaak over van zijn vader.  In de Postkantoorstraat is nu een winkel annex lunchroom gevestigd en een open bakkerij. Een apart hoofdstuk in het boek KnooPPunt is gewijd aan de (verdwenen) middenstand in Weurt. De foto’s vormen een uniek document, mede omdat ze afkomstig zijn uit privé-albums van (oud) Weurtenaren.  In Bakkerswereld van 8 juni 2012 is een reportage gewijd aan het jubilerende bakkersbedrijf.

 

Voor meer informatie:

Marianne Knoop, Postkantoorstraat 11, Weurt. 024-6771313. Mail: bakkerknoop@gmail.com

Of bij Joke Knoop  Westpoint 151, Tilburg, 013- 4671204. Mail: jokeknoop@hotmail.com

Reageer op dit artikel