nieuws

IJssalon in puin door Facebookrel Haren

Nieuws

IJssalon in puin door Facebookrel Haren

IJssalon Italini heeft voor duizenden euro’s schade opgelopen tijdens de Facebookrel in het Groningse Haren. Bakkers hebben amper schade.

Ruiten zijn ingegooid, de ijsvitrine is beschadigd, tafels en stoelen zijn omver geschopt en het ijs zat vol met glas splinters.


Eigenaar Johan Arends maakte de rellen van dichtbij mee: ‘Ik was om 20.30 uur  van onze cafetaria in Assen naar Haren gegaan. Toen ik aankwam was de sfeer al zo dreigend en agressief dat we snel zijn gesloten’, aldus de ijsspecialist op snackkoerier.nl. 

De ijssalon ligt op de hoek bij de kerk waar vrijdagnacht in Haren honderden relschoppers in gevecht gingen met de mobiele eenheid. Ze waren afgekomen op een op Facebook uit de hand gelopen uitnodiging voor een feest.

Huize Rodenburg kwam met de schrik vrij. De relschoppers vernielden enkel een schutting. Echte Bakker Haafs had geen schade.


Er is een speciale Facebookpagina geopend met daarop foto’s en filmpjes van de ongeregeldheden om zo de relschoppers op te sporen en de schade op hen te verhalen.

Reageer op dit artikel