nieuws

Green Deal bakkers en slagers

Nieuws

Green Deal bakkers en slagers

De slagers en de bakkers, vertegenwoordigd door de KNS en NBOV, gaan een Green Deal aan. Hiertoe heeft het KNS-bestuur ingestemd na een positief advies van de Adviescommissie Vaktechnische zaken.

De Green Deal houdt in dat de bakker- en slagerondernemer een jaar lang persoonlijke begeleiding en advies krijgt in het besparen op energie, denk bijvoorbeeld aan besparing op productkoeling en verlichting. Uitgangspunt is om gedane investeringen zo snel mogelijk terug te verdienen door een betere energie-efficiëntie. Daarbij worden bakkers en slagers ‘ontzorgd’ door een professionele energieadviseur. Wat zijn de drempels die slagers ervaren om energiezuiniger te ondernemen en hoe kunnen deze worden wegenomen? Dat was het uitgangspunt van MKB-Nederland en Stichting MKB Energieadvies, de partijen die de Green Deal aan de slagers en bakkers aanbieden.

De Green Deal loopt tot 31 december 2013.

Reageer op dit artikel