nieuws

Bakkers en slagers gaan flink energie besparen

Nieuws

Bakkers en slagers gaan flink energie besparen

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) gaan proberen om flink energie te besparen.

Vijfhonderd bakkers, slagers, bedrijven in de metaalverwerking en horeca proberen de komende anderhalf jaar 20 procent energie te besparen, vergelijkbaar met de hoeveelheid energie die ruim 1250 huishoudens elk jaar verbruiken, schrijft Nu.nl.

Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB Nederland, gaf donderdag in Apeldoorn het officiële startsein voor alle 21 initiatieven die vallen onder de afspraken in de MKB Green Deal die zijn organisatie eerder sloot met minister Maxime Verhagen (Energie).

Verlichting

Het gaat om betrekkelijk simpele maatregelen waarmee energie kan worden bespaard, bijvoorbeeld het vervangen van de verlichtingsinstallatie door een zuiniger exemplaar. Ook gaan zeker twintig ondernemers gebruik maken van duurzaam opgewekte energie.

MKB-Nederland bundelt de opgedane ervaringen zodat andere bedrijven en organisaties er hun voordeel mee kunnen doen.

Reageer op dit artikel