nieuws

Afzuigkap mogelijke oorzaak brand Banketbakkerij Schroot

Nieuws

Afzuigkap mogelijke oorzaak brand Banketbakkerij Schroot

De afzuiginstallatie lijkt vooralsnog de oorzaak te zijn van de grote brand bij Banketbakker Schroot vorige week donderdag. Het pand is zwaar beschadigd geraakt.

De grote brand die eigenaar Hans Schroot trof, heeft het bedrijf en de woning van de eigenaar zwaar beschadigd.  De winkel en de bakkerij zijn nog enkele maanden gesloten zijn, zo laat Schroot weten in de Gelderlander. Door de schade aan het pand, was Schroot was niet bereikbaar voor commentaar aan Bakkerswereld.

‘Laat ik vooral zeggen dat ik onder de indruk ben van de vakkennis en de inzet van de Tielse brandweer. Zonder hen was er veel meer afgebrand.’
Schade-experts bepalen nu de omvang van de gevolgen van de brand, want aan de achterzijde is een groot deel van het dak weg.

De afzuiginstallatie lijkt vooralsnog de oorzaak te herbergen. Om nog onbekende redenen liep die warm, nadat donderdag de oven juist was uitgezet. Eigen ingrijpen met brandblussers mocht niet meer baten.

Schroot: ‘Het is heel bemoedigend dat alle collega-bakkers in de stad al hun hulp hebben toegezegd als ik weer open wil met bijvoorbeld een noodwinkel. Maar besloten heb ik nog niets.’

Reageer op dit artikel