nieuws

Wereldrecord taart gooien verbroken

Nieuws

Wereldrecord taart gooien verbroken

DALLAS – In Dallas, in de Verenigde Staten, deden 714 mensen een poging om het wereldrecord taart gooien te verbreken. Er werden 1.428 taarten gegooid.

DALLAS – In Dallas, in de Verenigde Staten, deden 714 mensen een poging om het wereldrecord taart gooien te verbreken. Er werden 1.428 taarten gegooid.

De kandidaten trokken verkleed als clown ten strijde. Hun doel was om de internationale week van de clown zo goed mogelijk in te zetten door een wereldrecord te vestigen, schrijft nu.nl.

In slechts een paar minuten tijd wisten maar liefst 714 mensen 1.428 taarten naar elkaar te gooien. Het vorige record werd behaald in Iowa in 2011. Toen namen 684 mensen deel aan de recordpoging.

De taarten waarmee gegooid werd waren overigens samengesteld uit scheerschuim. ‘Na de vorige recordpoging hadden een heleboel verenigingen geklaagd over de voedselverspilling. Daar werd dit jaar een mouw aan gepast’, vertelt scheidsrechter Sara Wilcox. ‘Iedereen heeft zich prima vermaakt. We kunnen spreken van een geslaagde editie.’

De opbrengst van het evenement gaat in zijn geheel naar een goed doel.

 

Reageer op dit artikel