nieuws

Spooknota’s duiken weer op

Nieuws

Spooknota’s duiken weer op

Veel ondernemers hebben de afgelopen weken weer valse betalingsnota’s ontvangen, onder andere van MKB Registratie Services, BIZ Telefoongids en De Gemeentengids. Dit zijn zogenaamde spooknota’s en hoeven dus niet betaald te worden.

Meer dan 70 ondernemers hebben zich inmiddels gemeld bij het Steunpunt Acquisitiefraude, schrijft MKBServicedesk.nl. Vaak staat er in de kleine letters van de nota dat de vermeende factuur een aanbod is voor plaatsing van bedrijfsgegevens op een bepaalde website, zoals www.gidsvoormkb.nl. Vaak gaat het om kleine bedragen van rond de 250 euro. Er is uiteraard geen betalingsverplichting!

Spooknota’s kunnen gemeld worden via het Steunpunt Acquisitiefraude. MKBServicedesk meldt dat het juridisch aanpakken van deze misleiders erg moeilijk is. De organisaties zijn dermate geprofessionaliseerd dat ze elke maas in de wet weten te benutten.

Op de website www.fraudemeldpunt.nl staat een lijst van gemelde spooknota’s.

Reageer op dit artikel