nieuws

Minder paniek rondom tarweprijs

Nieuws

Minder paniek rondom tarweprijs

DOETINCHEM – Door verbeterde weersomstandigheden in de Verenigde Staten is de grote paniek over de droogte in grote graangebieden verdwenen. Daardoor zakt de tarweprijs deze week, meldt Boerderij.

DOETINCHEM – Door verbeterde weersomstandigheden in de Verenigde Staten is de grote paniek over de droogte in grote graangebieden verdwenen. Daardoor zakt de tarweprijs deze week, meldt Boerderij.
 
Vorige week berichtte de NOS nog dat de graanprijzen explosief stegen, door teveel regen in India en droogte in Rusland en de VS. Boerderij meldt nu echter dat de paniek over de droogte in grote graangebieden inmiddels is verdwenen. Het regent namelijk mondjesmaat in de VS en dat drukt de prijs.
 
Of de graanprijzen zich staande houden, hangt af van het weer en de politiek. Als het droog blijft, houden de hoge graanprijzen zeker vast. Als Rusland en Oekraïne de export gaan beperken, bereiken de graanprijzen een record verwacht Boerderij.

Reageer op dit artikel