nieuws

Lekkerste suikerbrood bij bakker Schaafsma

Nieuws

Lekkerste suikerbrood bij bakker Schaafsma

Bakker Schaafsma uit Franeker heeft het lekkerste Suikerbrood van Friesland.

Suikerbrood is vooral populair in Friesland (Fryske Sûkerbôle), waarvan de vorm in de loop der tijd veranderde van een rondbrood naar een rechthoekig busbrood. Het Friese suikerbrood bevat 40% suiker en er wordt kaneel aan toegevoegd.

Bij Restaurant de Hinde in Hindeloopen werd zaterdag de verkiezing Bêste Fryske Sûkerbôle gehouden door Fryslân Culinair. Fryslân Culinair is een samenwerkingsverband van toprestaurants in Fryslân en jaarlijks organiseert zij diverse verkiezingen waarbij elke keer een ander Fries product wordt getest. In 2002 was de Bêste Fryske Sûkerbôle al eens gewonnen door Bakkerij Schaafsma uit Franeker.

De presentatie was in handen van Reitse Spanninga, ook wel bekend van ‘lekker ite mei Reitse’. De jury bestond uit o.a. Albert van Keimpema (Telegraaf) Joop Atsma (Staatssecretaris) Piet Veenstra (Bakkerij Vakwedstrijden) en Harmen Ligthart  (chef-kok de Hinde) en een publieksjury. Groot was de vreugde bij bakker Sierk van de Meulen van Bakkerij Schaafsma uit Franeker.

Reageer op dit artikel