nieuws

Landmarkt failliet

Nieuws

Landmarkt failliet

De slechtdraaiende vestiging van Landmarkt in Apeldoorn kan leiden tot de ondergang van het hele bedrijf. De onderneming vroeg deze week uitstel van betaling aan, gevolgd door een faillissement.

Mr. Klein uit Apeldoorn is aangesteld als curator. Hij gaat de mogelijkheden voor een doorstart onderzoeken. Dat meldt Distrifood. Landmarkt stelt dat de eerste vestiging in Amsterdam goed draait, maar dat de eerder dit jaar in Apeldoorn geopende tweede winkel als een molensteen om de nek van de onderneming hangt. Omdat het bedrijf de salarissen van het personeel niet meer kon betalen, volgde de gang naar de rechter.

Permanente versmarkt

Landmarkt gold als een van de meest bijzondere projecten in de Nederlandse supermarktwereld van de laatste jaren.. De combinatie van een permanente versmarkt en een supermarktassortiment sloeg in Amsterdam aan, maar de omzet in Apeldoorn bleef ver achter bij wat noodzakelijk was. Le Perron, onderdeel van Market Food Group, was verantwoordelijk voor de broodafdeling in de Apeldoornse vestiging.

Doorstart

Om de kans op een doorstart zo groot mogelijk te houden, zijn beide vestigingen van Landmarkt vandaag nog wel geopend op last van de curator. Ze mogen echter niet meer bevoorraad worden.

Reageer op dit artikel