nieuws

Kollenberger Spelt nu erkend streekproduct

Nieuws

Kollenberger Spelt nu erkend streekproduct

Kollenberger Spelt wordt officieel erkend als streekproduct. Gedeputeerde Noël Lebens (CDA) overhandigt de oorkonde maandag 3 september 2012 aan de vertegenwoordigers van coöperatie Kollenberger Spelt.

Dit gebeurt tijdens de eerste Kollenberger Speltdag voor alle Nederlandse bakkers. Momenteel wordt circa 60 hectare Kollenberger Spelt door drie akkerbouwers op de Zuid-Limburgse akkers geteeld. De korrels worden  in de Commandeursmolen in Mechelen ambachtelijk tot meel gemalen en via de bakkerij grondstoffenleveranciers Rob Peters en BakePlus onder de warme bakkers in geheel Nederland gedistribueerd.

Aanjager van dit initiatief is Frank van Eerd van de Bisschopsmolen in Maastricht.

Reageer op dit artikel