nieuws

http://www.bakkerswereld.nl/nieuws/garage-gerst-wordt-brood-voor-goed-doel-9364.html

Nieuws

http://www.bakkerswereld.nl/nieuws/garage-gerst-wordt-brood-voor-goed-doel-9364.html

De Vorstenboscher bakker Jan van Leur, molenaar Jan Smolenaar en garagehouder Siebert van der Pas hebben de handen ineen geslagen en verbouwen samen gerst. De opbrengst van de broden, gemaakt van het gerst van het project, komt ten goede aan een goed doel.

Garagehouder Van der Pas had een stuk land gekocht, maar wist eigenlijk niet wat hij er mee moest. ‘Beesten houden is teveel werk, als ik er maïs op zet, zit ik daar de hele zomer tegenaan te kijken. Toen dacht ik, gerst, dat ziet er mooi uit’, vertelt hij aan Kliknieuws.nl. ‘Maar wat moet ik met twee ton gerst? Jan en Jan komen regelmatig hier over de vloer, dus ik gooide dat eens in de groep, of zij er iets mee zouden kunnen doen want ik vond dat ik er wel een missie voor moest hebben.’

‘Het idee is natuurlijk hartstikke leuk, maar ik had er wel een dubbel gevoel bij, want als zij dit allemaal non-profit doen, zou het raar zijn als ik er een commercieel plaatje van maak’, vertelt bakker Jan van Leur, ‘dus bedachten we om de opbrengst van de broden te schenken aan een goed doel.’

Ook hiervoor werd een link met Vorstenbosch bedacht. ‘De opbrengst doneren we aan zes Vorstenbossche missionarissen’, legt Smolenaars uit, ‘voor hen werd elk jaar een fancy fair gehouden, dat gaat dit jaar niet door. Het is fijn dat wij dan een donatie kunnen maken.’
Begin oktober moeten de eerste broden in de winkels in Veghel en Vorstenbosch van Van Leur liggen.

Reageer op dit artikel