nieuws

CSM ziet omzet groeien

Nieuws

CSM ziet omzet groeien

DIEMEN – De omzet van CSM is in het tweede kwartaal gestegen. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.

DIEMEN – De omzet van CSM is in het tweede kwartaal gestegen. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.

CSM rapporteerde een omzet van 827 miljoen euro, in dezelfde periode vorig jaar was dat 765,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita), exclusief eenmalige kosten, kwam uit op 41,4 miljoen euro. Dat is 14 procent meer dan een jaar terug.

De onderneming benadrukte dat een vergelijking met een jaar geleden lastig te maken is, door een toename van de prijs voor ruwe grondstoffen en het afnemende consumentenvertrouwen in de loop van 2011. CSM wist de hogere grondstofprijzen in het tweede kwartaal volledig te compenseren.

Handelsklimaat
In de eerste helft van dit jaar kwam de omzet uit op 1,625 miljard euro met een aangepaste ebita van 73,7 miljoen euro. CSM zei dat voor de rest van het jaar geen verbetering in het huidige handelsklimaat en het consumentengedrag valt te verwachten. Het resultaat zal worden gesteund door prijsverhogingen in vergelijking met vorig jaar en grondstoffen die voor de rest van het jaar grotendeels zijn afgedekt, aldus het bedrijf.

Verkoop
De verkoop van de bakkerijtak gaat volgens CSM volgens planning. In een telefonische toelichting zei de top van CSM dat er voldoende interesse in de markt is voor Bakery Supplies. In de eerste helft van dit jaar is ongeveer 600.000 euro uitgetrokken voor adviezen van bijvoorbeeld banken omtrent de desinvestering. Voor de tweede helft wordt een iets hoger bedrag verwacht. Ook voor 2013 worden nog kosten verwacht.
 

Grondstofprijzen
De recente stijging van de grondstofprijzen in de Verenigde Staten vanwege de grote droogte zal geen effect hebben op CSM in de tweede helft van dit jaar. Volgens topman Gerard Hoetmer zijn de grondstoffen voor 2013 nog niet ingedekt. ‘Wij kopen uit strategie en niet uit speculatie.’
 

Reageer op dit artikel