nieuws

Banketbakkerij van Dijk 100% elektrisch

Nieuws

Banketbakkerij van Dijk 100% elektrisch

Banketbakkerij van Dijk gaat vanaf donderdag geruisloos door de straten van Gouda. De ondernemer rijdt honderd procent elektrisch.

Eigenaar Rob van Dijk: ‘Onze oude auto’s zijn oud en versleten. Als ik dan toch nieuwe auto’s moet aanschaffen, dan kies ik liever voor een schone variant.’ De Kangoo ZE is een 100 % elektrisch aangedreven auto, dus geen uitstoot en geen geluidsoverlast. Met de auto kan zo’n 150 kilometer per tank worden gereden. Opladen van de accu kost ruim zes uur.

‘Voor het geld hoef je het niet te doen. De auto is een stuk duurder en je moet een laadpaal aanschaffen van ruim vierduizend euro. Een volle accu kost zo’n vijf euro. ‘Ik hoop de extra investering terug te verdienen door extra media-aandacht.’ Om extra aandacht te genereren, heeft Van Dijk zijn moorkop op het dak van de auto, groen gemaakt.

Reageer op dit artikel