nieuws

Banketbakker Ernst Puik overleden

Nieuws

Banketbakker Ernst Puik overleden

De bekende Veendammer banketbakker Ernst Puik (76) is overleden. Puik overleed in de nacht van maandag op dinsdag in zijn zaak aan de Van Beresteijnstraat.

Overburen zagen licht branden in de banketbakkerij annex patisserie/tearoom en waarschuwden de politie. Agenten vonden Puik, om 0.22 uur, liggend op de grond. Hij overleed vermoedelijk aan een hartstilstand, meldt het Dagblad van het Noorden. Puik was in de jaren zeventig van de vorige eeuw banketbakker met vijf zaken in Groningen en Drenthe.

Hij deed er vier van de hand maar in 2008 liet Puik Bakkerswereld weten dat hij weer een nieuwe banketbakkerij aan de Van Beresteijnstraat had geopend omdat hij het vak enorm miste. De kleurrijke banketbakker richtte daarom een tearoom, winkeltje en bakkerij in toen hij al 72 jaar was. De afgelopen jaren konden de klanten weer genieten van zijn smakelijke anekdotes en eigengemaakte gevulde koeken en slagroomgebak.

Reageer op dit artikel