nieuws

Bakkerij Veltmaat sluit filiaal en opent lunchroom

Nieuws

Bakkerij Veltmaat sluit filiaal en opent lunchroom

Het Wijchense bakkersbedrijf Jos Veltmaat heeft het nieuwe filiaal in het winkelcentrum Achterlo alweer gesloten.

Het filiaal opende in april 2011. ‘Het liep niet’, is de kernachtige verklaring van directeur Jos Veltmaat. ‘Er kwamen te weinig klanten.’ Een duidelijke verklaring voor de mislukking heeft hij niet, schrijft de Gelderlander. ‘Misschien kopen de mensen het brood allemaal bij de supermarkten in het winkelcentrum.’

De sluiting van een filiaal maakte Veltmaat niet eerder mee. ‘Als de mensen wegblijven, moet je je conclusies trekken. Ook dat is ondernemen. Maar het is wel een tegenvaller.’

Ondertussen lanceert Veltmaat ook een nieuw initiatief. De vestiging aan het Europaplein wordt verbouwd tot bakkerij/lunchroom. ‘In de zaak komen tafeltjes waar mensen een kop koffie kunnen drinken en een belegd broodje kunnen eten. Een beetje als een Duitse Bäckerei/Konditorei’, zegt Veltmaat. ‘Het is een trend dat mensen meer beleving willen bij de bakker. Daar spelen we op in.’ Tijdens de verbouwing zit Veltmaat tijdelijk in het naastgelegen pand.

Reageer op dit artikel