nieuws

Bakker Heinen vraagt zelf faillissement aan

Nieuws

Bakker Heinen vraagt zelf faillissement aan

DEVENTER – Bakker Hennie Heinen gaat zelf het faillissement aanvragen. Hij heeft zich woensdag bij het bureau schuldsanering van de gemeente Deventer gemeld.

DEVENTER – Bakker Hennie Heinen gaat zelf het faillissement aanvragen. Hij heeft zich woensdag bij het bureau schuldsanering van de gemeente Deventer gemeld.

Dat meldt de Stentor. Eerder kondigde een personeelslid aan faillissement aan te vragen. Heinen zou onder meer de 37 personeelsleden twee maanden salaris en vakantiegeld schuldig zijn. ‘Ik kan me voorstellen dat ze boos zijn en vind het vervelend voor hen’, zegt Heinen, ‘maar als ik failliet ben verklaard krijgen ze het geld via het UWV.’

Volgens Heinen dient beoogde overnamepartij Van der Wal Jolink een maand salaris te betalen én het bedrijf voort te zetten. De beoogde overnamepartij trok zich terug, waarop bakkerij en winkels werden gesloten.
 
Van der Wal Jolnk
Peter van der Wal ontkent dat het bedrijf door hem juridisch is voortgezet. ‘De overeengekomen voorwaarden werden niet door Heinen gerealiseerd. Hierdoor kon de overname niet plaatsvinden. Ik ben drie weken zaakwaarnemer geweest. Ik heb kosten gemaakt en kassaomzet gehad in die weken. Ik vind het niet meer dan logisch dat het personeel uit die kassaopbrengst een netto vergoeding krijgt. Hierover krijgen de medewerkers deze week nog bericht.’
 

Reageer op dit artikel