nieuws

Asbest aangetroffen in tarwe

Nieuws

Asbest aangetroffen in tarwe

LEEUWARDEN – Bij Koopmans Meel in Leeuwarden zijn kleine stukjes asbesthoudende bouwresten aangetroffen in een partij tarwe uit Duitsland.

LEEUWARDEN – Bij Koopmans Meel in Leeuwarden zijn kleine stukjes asbesthoudende bouwresten aangetroffen in een partij tarwe uit Duitsland.

Een werknemer bespeurde vorige week woensdag bij het lossen van een binnenvaartschip onrechtmatigheden tussen het graan. Van de 1000 ton tarwe was al 380 ton overgeheveld in silo’s. Door de snelle ontdekking is er geen asbest in de voedselketen terechtgekomen, meldt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

De silo’s zijn verzegeld. ‘Het was even schrikken, want je zit hier als producent natuurlijk niet op te wachten’, zegt directeur Dirk Lodewijk van Koopmans in Leeuwarder Courant. Hij is tevreden over de ingangscontrole en de alertheid van zijn medewerkers.
 

Reageer op dit artikel