nieuws

Alerte werknemer voorkomt catastrofe bakkerij

Nieuws

Alerte werknemer voorkomt catastrofe bakkerij

LENDELEDE – Een defecte oven veroorzaakte zaterdagnacht brand in de industriële bakkerij Vermaut’s boerenbrood. Een alerte medewerker kon voorkomen dat het vuur het bedrijf opnieuw in de as zou leggen.

LENDELEDE – Een defecte oven veroorzaakte zaterdagnacht brand in de industriële bakkerij Vermaut’s boerenbrood. Een alerte medewerker kon voorkomen dat het vuur het bedrijf opnieuw in de as zou leggen.

Een defect aan één van de acht ovens van de industriële bakkerij Vermaut’s boerenbrood veroorzaakte in de nacht van zaterdag op zondag brand in het bedrijf aan de Stationsstraat. Amper drie jaar geleden ging het bedrijf dat toen in Hooglede gevestigd was, in de vlammen op.

Brandweer
Door alert optreden van onderhoudsman Henk Deschuymere, die zich twee jaar geleden aansloot als vrijwillige bij de brandweer, kwam het dit keer niet zo ver. ‘Ik was een machine aan het depanneren in een andere hal, toen mijn bieper van de brandweer afging. Ik snelde naar buiten om naar de kazerne te gaan, maar een collega klampte me aan en zei dat het brandde in het bedrijf. Ik aarzelde niet en ging meteen een kijkje nemen. Een elektrische kast van één van de ovens had vuur gevat en ik ben die meteen beginnen te blussen.’

Toen zijn collega’s van de brandweer aankwamen, was Deschuymere in de weer om de schade te beperken. Een half uur later was de brand onder controle en mochten de twintig werknemers die geëvacueerd werden, weer aan de slag.

De korte brand heeft een lijn vernield. Dit heeft geen gevolgen voor de productie, aldus eigenaar Wim Vermaut.
Lees het hele artikel

 

Reageer op dit artikel