nieuws

ABN: Supers worden duurder

Nieuws

ABN: Supers worden duurder

DOETINCHEM – Door de gestegen prijzen worden supermarktproducten duurder, vooral in de laatste maanden van dit jaar.

DOETINCHEM – Door de gestegen prijzen worden supermarktproducten duurder, vooral in de laatste maanden van dit jaar.

Dat schrijft het economisch bureau van ABN AMRO in een deze week gepubliceerd rapport. De bank noemt de grote droogte in de Verenigde Staten en de daardoor tegenvallende oogst als een belangrijke reden voor de hogere prijzen op de wereldmarkt. Vooral granen en soja zijn flink duurder geworden.

Doorberekenen
Volgens de bank hebben supermarkten geen andere keuze dan deze prijsstijgingen door te berekenen aan hun klanten. De winstmarges van de supermarkten staan volgens ABN Amro al onder druk. Dit gebeurde ook in 2008 al. De supermarktketens zijn volgens de bankiers niet in staat om net als begin vorig jaar de hogere prijzen zelf te slikken.

 

Reageer op dit artikel