nieuws

Zoutgehalte voeding daalt niet

Nieuws

Zoutgehalte voeding daalt niet

DEN HAAG – Onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat zien dat het zoutgehalte in bewerkte levensmiddelen niet daalt.

DEN HAAG – Onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laat zien dat het zoutgehalte in bewerkte levensmiddelen niet daalt.

De afgelopen drie jaar is volgens de NVWA niets veranderd aan het gemiddelde zoutgehalte in levensmiddelen zoals kant- en klaarmaaltijden, kaas, sauzen en chips. Sommige producten geven het goede voorbeeld, maar andere producten zijn, ondanks de mooie beloften, zouter geworde, aldus de bond.

Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘wij voeren al sinds 2007 actie tegen de ongewenst hoge zoutgehaltes. maar de levensmiddelenindustrie stuurt de beleidsmakers steeds weer met mooie beloften en kluiten in het riet.’
 

Reageer op dit artikel