nieuws

Tarweprijs stijgt

Nieuws

Tarweprijs stijgt

DOETINCHEM – Hitte in Amerika en droogte in Rusland zorgen ervoor dat de prijs van tarwe explosief stijgt. Op de grondstoffenmarkten van Chicago en Parijs schoot deze week de prijs van tarwe omhoog tot 250 euro per ton.

DOETINCHEM – Hitte in Amerika en droogte in Rusland zorgen ervoor dat de prijs van tarwe explosief stijgt. Op de grondstoffenmarkten van Chicago en Parijs schoot deze week de prijs van tarwe omhoog tot 250 euro per ton.

Dat meldt de Telegraaf. Volgens Peter Praat, directeur van grondstoffenhandelaar Darion Agri is met name de hitte in Amerika de schuldige. ‘Door het extreme weer heerst er de angst dat de maïsoogst in het gebied tegen gaat vallen.’

De prijzen van maïs en tarwe zijn afhankelijk van elkaar. ‘Een tekort aan maïs betekent bijvoorbeeld dat er meer tarwe nodig is voor diervoeding. Een slechte maïsoogst stuwt dus ook de tarweprijs.’ In Europa draagt een watertekort in Oekraïne en Rusland bij aan de sterke prijsstijging.

 

Reageer op dit artikel