nieuws

Tarwe uit eigen dorp voor Echte bakker Hans

Nieuws

Tarwe uit eigen dorp voor Echte bakker Hans

GROESBEEK – Hans De Echte Bakker verbouwt en verwerkt graan uit eigen dorp. Door een groot bord op de akker is dat zichtbaar voor iedereen.

GROESBEEK – Hans De Echte Bakker verbouwt en verwerkt graan uit eigen dorp. Door een groot bord op de akker is dat zichtbaar voor iedereen.

Eigenaar Hans van IJzendoorn is altijd op zoek naar het verbeteren van de smaak van zijn brood. Daarom besloot hij zijn eigen tarwe te gaan verbouwen: ‘Dat doe ik lekker dichtbij, op Klein Amerika op de zuidhelling van Groesbeek.’

Samen met de boeren Leon en Bas Beijer zit hij er bovenop. ‘Zo heb ik de meeste invloed op de kwaliteit. Dat proeven mijn klanten straks terug in het brood. Vroeger was dat heel gewoon, ingrediënten uit de eigen streek. Ik wil die traditie terughalen.’

Eind dit jaar moet het brood in de winkel liggen. ‘Alleen als de kwaliteit van de tarwe goed genoeg is. De komende maanden is het weer daarvoor erg belangrijk. Na dit matige voorjaar wordt het nog spannend.’

 

Reageer op dit artikel