nieuws

Naalden in broodjes op vluchten Schiphol

Nieuws

Naalden in broodjes op vluchten Schiphol

NEW YORK (ANP) – Op vier vluchten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines vanaf Schiphol naar de Verenigde Staten, zijn afgelopen weekeinde naalden gevonden in zes broodjes.

NEW YORK (ANP) – Op vier vluchten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines vanaf Schiphol naar de Verenigde Staten, zijn afgelopen weekeinde naalden gevonden in zes broodjes.

Dat heeft een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) op Schiphol dinsdag gezegd. De vier vluchten vertrokken vanuit Nederland naar Minneapolis, Seattle en Atlanta (2x). Een passagier raakte gewond door een naald. Het gaat om broodjes kalkoen die zijn klaargemaakt door Gate Gourmet, de officiële cateraar van de maatschappij. Delta meldde dat er maatregelen zijn getroffen bij Gate Gourmet om de veiligheid en kwaliteit van het voedsel te waarborgen. De broodjes kwamen bij de Amsterdamse vestiging van Gate Gourmet vandaan.

De Koninklijke Marechaussee heeft een rechercheteam geformeerd dat de zaak gaat onderzoeken. Dit team wordt nog altijd uitgebreid, aldus de zegsman van de KMAR. Het Openbaar Ministerie is ook bij het onderzoek ingeschakeld. De Nederlandse opsporingsdiensten werken samen met de Amerikaanse autoriteiten en met Delta Airlines. Wat er precies wordt gedaan tijdens het onderzoek, maakte de marechaussee niet bekend. ‘Het onderzoek zit nog in een pril stadium, we zijn net begonnen.’

Veiligheid

‘Dit is een vreselijk schokkende situatie’, zei een woordvoerster van Gate Gourmet eerder tegen CNN. ‘Het gaat eerst en vooral om de veiligheid van de passagiers.’ Gate Gourmet heeft geen andere meldingen gekregen van broodjes die niet in orde zouden zijn. Volgens de nieuwszender heeft Delta, nadat de eerste naalden door passagiers waren ontdekt, alle 18 vluchten vanuit Amsterdam gezegd dat de broodjes niet meer geserveerd mochten worden.

De Transport Security Administration heeft alle Amerikaanse maatschappijen die vanaf Schiphol vliegen gewaarschuwd, aldus CNN.
 

Reageer op dit artikel