nieuws

Kees Kallewaard overleden

Nieuws

Kees Kallewaard overleden

HERTEN – Kees Kallewaard is op vrijdag 6 juli overleden. Hij is 73 jaar geworden.

HERTEN – Kees Kallewaard is op vrijdag 6 juli overleden. Hij is 73 jaar geworden.

De bakkerszoon uit ’s Gravendeel nam in 1964 de bakkerij van zijn vader over. Maar verkopen lag meer in de aard van Kallewaard dan bakken. Hij verkocht de bakkerij in 1967 en werd vertegenwoordiger bij Haton, het bedrijf van Harrie Tonnaer (later WP-Haton)
 
Gist Brocade
Hij klom op tot adjunct directeur. In die tijd kwam hij bij vrijwel alle bakkers, groot en klein, en werd voor velen van hen een vertrouwenspersoon. Ruim 25 jaar later maakte hij de opmerkelijke overstap naar Gist-brocades (later DSM Bakery Ingredients, het huidige Gb Plange), waar hij tot zijn pensionering in 2003 algemeen directeur was.

Commissies
Kees Kallewaard heeft in tal van besturen en commissies gezeten. Zo was hij voorzitter van de Nebafa, juryvoorzitter van de bakkersvakwedstrijden, bestuurslid van de BTF, Stichting Bakkerij van het Jaar en de Nederlandse Vereniging van Voedingsfabrikanten.
 Kallewaard kwam altijd op voor de Nederlandse bakkerij en inspireerde de bakkers tot het bakken van een kwalitatief goed stuk brood.

Uitvaart
Donderdagavond 12 juli is er van 19.00 tot 19.45 uur gelegenheid tot afscheid in het uitvaartcentrum Monuta Herten, aan de Natronchemieweg 2 te Herten. De afscheidsdienst vindt op vrijdag 13 juli plaats in het crematorium Tussen de Bergen, Kitskensdal 60 te Roermond. Die begint om 12.30 uur.
 

Reageer op dit artikel