nieuws

ING: zwaar weer voor detailhandel en horeca

Nieuws

ING: zwaar weer voor detailhandel en horeca

AMSTERDAM (ANP) – De detailhandel en de horeca blijven dit jaar en in 2013 in zwaar weer verkeren.

AMSTERDAM (ANP) – De detailhandel en de horeca blijven dit jaar en in 2013 in zwaar weer verkeren.

In de detailhandel weten alleen de supermarkten nog hun omzetvolumes te handhaven. In totaal voorziet ING een krimp van de detailhandelomzet met 1,3 procent in 2012. Volgend jaar zal dat een min van 0,7 procent zijn. Dat concludeert ING woensdag in een kwartaalrapport over bedrijfssectoren.

De omzet in de horeca krimpt dit jaar naar verwachting met 0,9 procent en volgend jaar met 1 procent. ‘Bestedingen in cafés zijn door het lage consumentenvertrouwen de afgelopen 3 maanden onder de 10 euro per bezoeker gedaald en in de afgelopen 7 jaar niet zo laag geweest’, stelt ING. De sector krijgt dit jaar een extra knauw van het slechte zomerweer.

Ook de bouw blijft dit jaar en in 2013 in zwaar weer verkeren. De zorgsector blijft dit jaar en in 2013 de sterkste groei vertonen, door vooral meer langdurige ouderenzorg. De groothandel, industrie en transport zullen het komende jaar weer een lichte groei laten zien.

Reageer op dit artikel