nieuws

Bakkerij Sturkenboom maakt langste krentenwegge

Nieuws

Bakkerij Sturkenboom maakt langste krentenwegge

KORTENHOEF – Jeroen van der Linden van bakkerij Sturkenboom uit Kortenhoef en zijn medewerkers zijn er in geslaagd de langste krentenwegge ter wereld te bakken.

KORTENHOEF – Jeroen van der Linden van Bakkerij Sturkenboom uit Kortenhoef en zijn medewerkers zijn er in geslaagd de langste krentenwegge ter wereld te bakken.

De bakkers verpulverden afgelopen zaterdag het oude record met 47 meter. Het nieuwe record is nu 223 meter. Hiervoor waren 1200 broden nodig. Van der Linden: ‘Het ging heel goed. Het was een mooie dag. Zo’n zeshonderd mensen hebben de happening bijgewoond.’

Goede doel
Het wereldrecord was goed voor 3000 euro. Ieder verkocht brood leverde 5 euro op. Het geld is bestemd voor een kinderproject in Kenia. Klanten konden hun goede doel vooraf opgeven. Het winnende doel is per loting gekozen. De andere 600 broden zijn verdeeld onder de voedselbank en de daklozenopvang.
 

Reageer op dit artikel