nieuws

Winst en omzet Puratos stijgen

Nieuws

Winst en omzet Puratos stijgen

GROOT BIJGAARDEN – De Puratos Group heeft in 2011 haar netto omzet zien toenemen tot 1212 miljoen euro. Dat is een stijging van elf procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst steeg met vier procent.

GROOT BIJGAARDEN – De Puratos Group heeft in 2011 haar netto omzet zien toenemen tot 1212 miljoen euro. Dat is een stijging van elf procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst steeg met vier procent.

Puratos dankt de goede cijfers voornamelijk aan volumegroei in producten en mixen en door overnames in Letland en Brazilië.

De EBITDA (winst voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill) bedroeg 108,3 miljoen euro, een stijging met 4%. Ook voor 2012 verwacht Puratos goede cijfers.

Strategie
De groeistrategie van de Puratos Group blijft gericht op haar midden- en lange termijn mijlpalen; zoals het bereiken van 2 miljard omzet in 2018 en 5 miljard in 2030. Daniel Malcorps, CEO van de Puratos Group: ‘Tot op heden blijven wij volledig in lijn met ons langetermijnplan. Om de verdere groei van de Groep veilig te stellen, vertrouwen we op organische groei, ondersteund door een gerichte productinnovatiestrategie en technologische en geografische uitbreiding – dat laatste met inbegrip van selectieve acquisities, als die kunnen helpen om het uitbreidingsplan te versnellen.’
 

 

Reageer op dit artikel