nieuws

Voorlichtingsbureau Brood steunt Alpe d’HuZes

Nieuws

Voorlichtingsbureau Brood steunt Alpe d’HuZes

WAGENINGEN – Het Voorlichtingsbureau Brood sponsort de actie Alpe d’HuZes.

WAGENINGEN – Het Voorlichtingsbureau Brood sponsort de actie Alpe d’HuZes.

Bij het evenement Alpe d’ HuZes beklimmen de deelnemers op één dag zes keer de Alpe d’Huez om geld bijeen te brengen voor de strijd tegen kanker. Tijdens de Alpe d’HuZes op 6 en 7 juni beklimmen ongeveer 8.000 wielrenners meerdere malen per dag de Franse Alpe d’Huez.

5.000 volkorenbroodjes
Het Voorlichtingsbureau Brood doneert 5.000 volkorenbroodjes, waarvan de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat. De broodjes worden verkocht vanuit een opvallende volkorenbus; een volledig gepimpte Amerikaanse schoolbus die dienst doet als rijdende bakkerij.

Wat je ook doet, volkoren is altijd goed
De campagne ‘Wat je ook doet, volkoren is altijd goed’ informeert de consument over de gezondheidsvoordelen van volkorenbrood. Het eten van volkoren draagt bij aan een goede darmwerking, een optimale spijsvertering en helpt om op een gezond gewicht te blijven. Vaker volkorenbrood eten is volgens het Voedingscentrum een makkelijke stap naar een gezonder voedingspatroon.

Lees ook:
Bakkerij Otten fietst Alpe d’HuZes.

Reageer op dit artikel