nieuws

Supermarkt ziet omzet worstenbrood kelderen

Nieuws

Supermarkt ziet omzet worstenbrood kelderen

DOETINCHEM – De omzet van worstenbroodjes keldert flink in supermarktland. Oorzaak is een aangescherpte controle door het NVWA.

DOETINCHEM – De omzet van worstenbroodjes keldert flink in supermarktland. Oorzaak is een aangescherpte controle door het NVWA.

Supermarktondernemers moeten de worstenbroodjes vanuit de koeling verkopen. Jac Naalden, Attent-ondernemer in Standdaarbuiten snapt de NVWA het niet, maar kiest eieren voor zijn geld. Hij verkoopt sinds kort zijn worstenbroodjes gekoeld. Een collega uit Zegge heeft al een boete van duizend euro gekregen voor dezelfde overtreding, dat wil hij voorkomen.

2000 euro
Een stap met financiële gevolgen. ‘Voorheen verkocht ik zeker zeshonderd stuks per week, dat zijn er nu nog maar tweehonderd. Dit kost me zodoende €500 omzet, oftewel dik €2000 per maand.

Mijn leverancier is al heel lang bakker Piet de Rooij in Oudenbosch. Hij bakt ze dagelijks vers en ik krijg ze ook elke ochtend geleverd.’ Terwijl bakker Piet de Rooij de worstenbroodjes zelf wel ongekoeld mag verkopen, zegt Naalden.

‘Dat is natuurlijk nogal wrang. De verklaring is dat De Rooij ze dagelijks vers bakt en dezelfde dag verkoopt. Dan mag het. De Warenwet schrijft echter voor dat ik ze als wederverkoper vanuit de koeling moet aanbieden, omdat zogenaamd niet duidelijk is wanneer die broodjes gebakken zijn. Ondanks het feit dat ik ze ook elke dag vers geleverd krijg en verkoop.’

 

 

Reageer op dit artikel